יחידות דיור חדשות נמכרות וממשיכות להיבנות ללא הפסקה.בשטחים המוקצים למבני ציבור, יבנו המבנים שיספקו לתושבים שירותי דת,חינוך וקהילה מפותחים. בתכנון פארק רחב ידיים ובו 300 דונם של גינות, חורשות, טיילת, מסלולי אופניים ומקווי מים. התושבים, רובם ככולם, מוצאים את לימודם או פרנסתם בירושלים, ושלושים ושש נסיעות יומיות של תחבורה ציבורית מספקים מענה נוח והולם לצורכיהם.
שלא כמו ביישובי בנימין האחרים מעטים הגיעו למקום בגלל אידיאולוגיה. רובם הגדול מצאו דיור נוח בתנאים טובים ובקרבה לירושלים. עם זאת, הקשר של התושבים למקום ותחושת השייכות לאזור הולכים ומתפתחים. התושבים מגלים נכונות רבה להשתלב במערכות העונות עלצרכים הביטחוניים, ונענים למשימות התנדבות במסגרת זק"א, מד"א, כיתת הכוננות ומערך השמירה.
תל ציון טרם זכתה לשמה הקבוע. כרגע עודה נושאת את שם החברה היזמית, וזאת עד לאיכלוסה במספר התושבים שיאפשר הקמתה של מועצה מקומית. נכון להיום ניתנים השירותים המוניציפאליים באמצעות מינהלת הקמה למועצה מקומית, הפועלת במסגרת המועצה האזורית מטה בנימין.
כ 5% מהתושבים הינם עולים חדשים, מחבר העמים, מארה"ב, ומאירופה. שיעור זוגות צעירים הינו כ- 75% מכלל האוכלוסייה. המשך הבניה וההתפתחות של המקום יביא אותנו בע"ה תוך זמן לא רב להכפלה והשלשה של האוכלוסייה במקום. רוב התושבים עובדים או לומדים מחוץ ליישוב, עקב מחסור במקומות עבודה / תעסוקה, ולימוד ביישוב.